پيام
+
*حتي پلاک ِ خانه را ...*
ششمين دفتر شعر شاعري است که نامش با غزل پست مدرن عجين شده است. شاعري که جسورانه به سراغ کلمه ها مي رود. از کلماتي که در زبان روزمره استفاده و گاه ساخته مي شود، نمي ترسد و اين همه را در قالب کهن غزل، دو پاره و چهار پاره مي ريزد.

«سيدمرتضي»
91/8/23

غزل صداقت
شعرهاي او حال و هواي امروز دارد و ريتم ديروز. با اين حال بکارگيري کلمات تازه اي که بوي زندگي امروزي بدهد شعر را شعر نمي کند. شعر زبان است که در قالب کلمات خود را عرضه مي کند. شعر فضا و تصوير لازم دارد و سيد مهدي موسوي در اکثر اشعار اين کتاب تنها درگير کلمات است و از ايجاد فضا و تصوير غافل مانده است.
غزل صداقت
شعرهاي او بازتاب شرايط امروز مي تواند باشد اما رسالت شعر تنها اين نيست و بازتاب دادن زندگي امروزي با توسل به کلمات قابل لمس در گفتار کوچه و بازار شعر و شاعرانگي توليد نمي کند.
غزل صداقت
موسوي در اين دفتر به کلمات مانوس و مرسوم جنگ پناه مي برد تا براي خواننده اش حسي از نوستالژي جنگ و حال و هواي آن روزها بسازد. يعني ساده ترين چيزي که مي توان در مواجهه با شعر دفاع مقدس به آن رجوع کرد و چنگ انداخت. اما اين همه تلاش شاعرانگي اثر را بالا نبرده است.
غزل صداقت
چيزي که بيش از همه در اين مجموعه ديده مي شود تنوع شعري و گونه هاي شعري مختلف است. يعني راضي نگه داشتن همه سلايق و اين نشان مي دهد موسوي به دنبال جذب مخاطب براي شعر دفاع مقدس است تا سرودن شعر دفاع مقدس و همين پيش زمينه اشعار او را خالي از شاعرانگي کرده است. غزل، مثنوي، ترانه و شعر سپيد همه در اين مجموعه گنجانده شده است.
غزل صداقت
اين همه شعر سيد مهدي موسوي خوانده مي شود و مخاطب هم دارد ولي موسوي خودش را مقيد نکرده و تسليم يک نوع سليقه نمي شود و هر بار به خودش اجازه مي دهد به سراغ موضوعات تازه و تنوع موضوعي برود.
غزل صداقت
مخاطبانش هر کدام يکي از دفتر هاي شعري او را بهترين دفتر مي دانند و در نهايت باز بايد مجموعه شعر حتي پلاک خانه را ... واگذار کرد به سليقه مخاطب او.
غزل صداقت
حتي پلاک خانه شامل 20 شعر است در قالب هاي متنوع مثوني و غزل و سپيد سروده شده است. موضوع آن اشعار دفاع مقدس و جنگ است. موسوي اين مجموعه را به خانواده هاي شهدا و جانبازان جنگ تقديم کرده است و در ابتداي کتاب نيز نام شهيد مهدي باکري، مرتضي معتمدي، جمشيد صفايي و حشمت اله سهرابي ذکر شده است.
غزل صداقت
اين دفتر شعر عمدتا شعر هاي سال هاي 74 تا 83 موسوي را در بر مي گيرد
غزل صداقت
سيد مهدي موسوي سال 76 نخستين مجموعه غزل خود را با نام «پر از ستارهام اما» منتشر کرد. او در سال 81 «فرشتهها خودکشي کردند» و در سال 84 «اينها را فقط به خاطر شما چاپ ميکنم» را به چاپ رساند.
غزل صداقت
«پرنده کوچولو نه پرنده بود نه کوچولو» نيز چهارمين دفتري است که موسوي در سال 89 روانه بازار کتاب کرد.
غزل صداقت
« پدر اسمش رامين بود
و به اين جنگ هيچ ربطي نداشت
تا وقتي روي مين رفت
من اسمم مهدي ست
و اين به هيچ چيز ربطي ندارد
جز تنهايي
شهيد باکري نبود
شهيد همت نبود
فقط دانشجويي بود با موهايي فرفري
و پاهايي بلند»(صفحه 13 کتاب)
غزل صداقت
.
غزل صداقت
.
غزل صداقت
.
غزل صداقت
.
غزل صداقت
.
غزل صداقت
.
غزل صداقت
.
غزل صداقت
.
پوررحيمي
عکس پرشينه :)
غزل صداقت
مهسا خانم چرا نظراتت رو پاک کردي:)
غزل صداقت
من و خود من ممنون که گفتين..اصلاح شد
مهسا خانوم
خواستم فيدتون خراب نشه :دي
غزل صداقت
عب نداش :)
.:راشد خدايي:.
البته غزل پست مدرن را شاعران جديد نوع ديگري معني کردن و به ابتذال کشيدن:(
غزل صداقت
متاسفانه ..